Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας

  • Αποστολή σε φίλο
  • Εκτύπωση
  • Μεγέθυνση γραμματοσειράς
  • Σμίκρυνση γραμματοσειράς
 
 
Εισάγετε το σχόλίο σας εδώ. Σας ευχαριστούμε.

 

 

Η περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας περιλαμβάνει τους νομούς Αιτωλοακαρνανίας, Αχαΐας και Ηλείας και έχει έδρα της την Πάτρα.. Ο πληθυσμός της σύμφωνα με την απογραφή του 2001 ανέρχεται σε 740.506 άτομα και αποτελεί την τέταρτη σε πληθυσμό περιφέρεια της Ελλάδας. Οι πληθυσμιακές τάσεις είναι γενικά αρνητικές, με εξαίρεση τους παραθαλάσσιους Δήμους των Νομών Αχαΐας - Ηλείας και τις περιοχές κατά μήκος του οδικού άξονα Ναυπάκτου - Αγρινίου του Ν. Αιτωλ/νίας. Αντίθετα, οι ορεινοί Δήμοι παρουσιάζουν πληθυσμιακή μείωση, αναδεικνύοντας το έλλειμμα ανάπτυξης των ορεινών περιοχών της περιφέρειας.

Η αναπτυξιακή εξέλιξη της περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας είναι πολύ χαμηλή, παρά τις σημαντικές χρηματοδοτικές εισροές μέσω Κοινοτικών κονδυλίων και εθνικών πόρων. Η μέχρι πριν από μία δεκαετία έντονη ενασχόληση του πληθυσμού με τον αγροτικό τομέα έχει μειωθεί και παρατηρείται μία στροφή της οικονομίας της περιφέρειας προς τον τριτογενή τομέα και κυρίως σε υπηρεσίες του τουριστικού κλάδου. Επιπλέον, από την ανεργία στην περιφέρεια πλήττονται κυρίως οι γυναίκες και οι νέοι, ενώ μεγάλο ποσοστό των ανέργων παραμένει εκτός εργασίας επί μακρό χρονικό διάστημα.

Η Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδος μπορεί και πρέπει να διεκδικήσει μεγαλύτερο μερίδιο ανάπτυξης. Το μεγαλύτερο όπλο της είναι το μοναδικό φυσικό της δυναμικό: ένα συνεχόμενο δίκτυο κατάφυτων παραλιών μεγάλου φυσικού κάλους, οι οποίες στενάζουν σήμερα, κάτω από σκουπίδια, αυθαίρετες κατασκευές και περιβαλλοντική υποβάθμιση. Η Δημοκρατική Συμμαχία προτείνει συγκεκριμένες λύσεις στα προβλήματα της Περιφέρειας, με στόχο τη βελτίωση των υποδομών, την ενίσχυση του εισοδήματος των κατοίκων και τη βιώσιμη ανάπτυξη της περιοχής.

Υποδομές

Στον τομέα των υποδομών, είναι μείζονος σημασίας η ολοκλήρωση των μεγάλων οδικών αξόνων που διασχίζουν την περιφέρεια. Η χρονίζουσα ταλαιπωρία των κατοίκων πρέπει επιτέλους να τελειώσει. Αποτελεί όνειδος για την περιοχή και τη χώρα γενικότερα, το γεγονός ότι οι εθνικές οδοί Πατρών-Κορίνθου, Πατρών-Πύργου και Αντιρρίου-Ιωαννίνων έχουν το μεγαλύτερο δείκτη ατυχημάτων στην Ελλάδα και έναν από τους μεγαλύτερους στην ΕΕ ! Οι οδικοί άξονες θα βελτιώσουν το επίπεδο των μεταφορών, θα δώσουν ώθηση στην ανάπτυξη της περιοχής και θα σώσουν ζωές. Η Δημοκρατική Συμμαχία προτείνει:

- Ολοκλήρωση του οδικού άξονα Ολυμπία Οδός, με έμφαση στην προστασία του οικοσυστήματος του Καϊάφα Νομού Ηλείας, με νέα χάραξη και νότια χάραξη στη περιοχή παραλίας Βραχναίικων.

- Ολοκλήρωση της Ιονίας Οδού

- Βελτίωση της οδικής προσβασιμότητας της ενδοχώρας της περιφέρειας στους άξονες της Ιονίας Οδού και της ΠΑΘΕ

o Βελτίωση της εθνικής οδού Αμφιλοχίας – Ακτίου – Λευκάδας

o Βελτίωση της εθνικής οδού Πατρών-Καλαβρύτων

o Βελτίωση της εθνικής οδού Πατρών-Τριπόλεως (111)

o Βελτίωση της εθνικής οδού Πύργου – Αρχαίας Ολυμπίας- Τρίπολης

o Βελτίωση της εθνικής οδού Πατρών –Τριπόλεως

o Βελτίωση οριζόντιας οδικής αρτηρίας Ρίου – Άμφισσας – Μπράλου – Λαμίας

- Υποστήριξη και λειτουργική αναβάθμιση του οδοντωτού σιδηρόδρομου Διακοφτού – Καλαβρύτων

- Αναβάθμιση και εκσυγχρονισμός των λιμένων Πάτρας και Αιγίου με έμφαση στη εξυπηρέτηση εμπορευματικών αναγκών.

- Μεταφορά όλων των υπηρεσιών στο νέο λιμένα Πατρών και αξιοποίηση του παλαιού λιμένα, με άνοιγμα του παραθαλάσσιου μετώπου και απόδοση του χώρου στους δημότες της Πάτρας.

- Αναβάθμιση του λιμένος Αιγίου, με βάση τις ολοκληρωμένες προτάσεις που έχουν καταθέσει οι οικείες τοπικές αρχές.

- Περαιτέρω αναβάθμιση του λιμένος Κατακόλου, ώστε να υπάρχει δυνατότητα ελλιμενισμού περισσότερων κρουαζιερόπλοιων.

- Αναβάθμιση υποδομών για τη μεταφορά εμπορευμάτων στο λιμένα Αστακού. Η όποια επένδυση για τη μεταφόρτωση LPG και LNG θα πρέπει να γίνει με σεβασμό στο φυσικό περιβάλλον της περιοχής και με τήρηση όλων των ευρωπαϊκών προδιαγραφών ασφαλείας, ώστε να μην αλλοιωθεί η φυσιογνωμία της περιοχής και να εκμηδενισθεί ο κίνδυνος ατυχημάτων.

Επιχειρηματικότητα

Η τόνωση της επιχειρηματικότητας είναι ζωτικής σημασίας για την οικονομική ανάπτυξη της περιοχής. Οι μικρομεσαίες επιχειρήσεις της Περιφέρειας πλήττονται από την κρίση και υφίστανται τις συνέπειες μιας στρεβλής φοροεισπρακτικής πολιτικής, με αποτέλεσμα να κλείνουν σωρηδόν και χιλιάδες άνθρωποι να μένουν χωρίς δουλειά. Η Δημοκρατική Συμμαχία προτείνει μέτρα για να βγουν οι επιχειρήσεις της Περιφέρειας από το αδιέξοδο:

- Ενίσχυση της σύνδεσης επιχειρηματικότητας και καινοτομίας και προσανατολισμός των παραδοσιακών κλάδων σε κλάδους υψηλής προστιθέμενης αξίας

- Ενθάρρυνση της χρήσης των ΤΠΕ από επιχειρήσεις

- Θεσμοθέτηση ετήσιου διαγωνισμού καινοτομίας σε περιφερειακό επίπεδο – Βράβευση και προώθηση καινοτόμων επιχειρηματικών σχεδίων

- Αξιοποίηση υφιστάμενων δομών για τη δημιουργία συστήματος χορήγησης Σημάτων Ποιότητας τοπικού χαρακτήρα για προϊόντα και υπηρεσίες που παράγονται ή παρέχονται από επιχειρήσεις που δραστηριοποιούνται στην περιφέρεια

- Ένταξη προβληματικών περιοχών της Δυτικής Ελλάδας στις ζώνες υψηλών ενισχύσεων του Αναπτυξιακού Νόμου

- Συνέχιση της λειτουργίας και ενίσχυση του ρόλου του Κέντρου Υποδοχής Επενδύσεων (Κ.Υ.Ε.) ως σημείου μιας στάσης (one-stop-shop) για τη διευκόλυνση, ενημέρωση των επενδυτών και την παροχή αποτελεσματικών υπηρεσιών ίδρυσης και λειτουργίας των επιχειρήσεων

- Ενίσχυση της διατομεακής και της διακλαδικής διασύνδεσης των επιχειρήσεων και κυρίως των ΜΜΕ

- Αναβάθμιση του Επιστημονικού Πάρκου του Πανεπιστημίου Πατρών και σύνδεσή του με τις επιχειρήσεις και τις βιομηχανικές μονάδες

Περιβάλλον

Η περιβαλλοντική υποβάθμιση ολόκληρων περιοχών της Περιφέρειας πρέπει να σταματήσει. Η Δυτική Ελλάδα διαθέτει ένα φυσικό περιβάλλον απαράμιλλης ομορφιάς, που μπορεί, υπό προϋποθέσεις, να αποτελέσει τη βάση βιώσιμης ανάπτυξης και γενικής ευημερίας. Η ισορροπία όμως είναι λεπτή και χρειάζεται καλύτερος συντονισμός και συνεργασία των αρμόδιων φορέων και των πολιτών, όπως απέδειξε η τραγική εμπειρία των καταστροφικών πρόσφατων πυρκαγιών της Ηλείας. Προς αυτή την κατεύθυνση, η Δημοκρατική Συμμαχία προτείνει:

Διαχείριση υδάτινων πόρων

- Βελτίωση των υποδομών διαχείρισης αστικών λυμάτων και εξασφάλιση πόσιμου νερού υψηλής ποιότητας, για περιοχές που αντιμετωπίζουν πρόβλημα. Δεν είναι δυνατόν στη Δυτική Ελλάδα, την περιοχή δηλαδή με τις περισσότερες μέρες βροχόπτωσης στη χώρα, να υπάρχουν πόλεις και χωριά με ανεπάρκεια και κακή ποιότητα πόσιμου νερού.

- Ορθολογική αξιοποίηση υδάτινων πόρων και προστασία - αποκατάσταση υδροφορέων από ρύπανση γεωργικής προέλευσης

- Συνεργασία με τα ΑΕΙ και ειδικούς ερευνητικούς φορείς της Δυτικής Ελλάδας για την ποιοτική και ποσοτική παρακολούθηση των υδάτινων συστημάτων

- Αξιοποίηση εξειδικευμένων ευρωπαϊκών προγραμμάτων

- Εξοικονόμηση και επαναχρησιμοποίηση των διαθέσιμων υδάτινων πόρων με στόχο τη μακροπρόθεσμη προστασία τους

- Διαπεριφερειακή συνεργασία και ανταλλαγή καλών πρακτικών

- Δημόσια διαβούλευση και στήριξη τοπικών φορέων και κινήσεων πολιτών στο θέμα της εκτροπής του Αχελώου

Διαχείριση στερών αποβλήτων

- Αξιοποίηση των νέων τεχνολογιών για τη δημιουργία μονάδων επεξεργασίας απορριμμάτων, οργανικών και υπολειμμάτων, με στόχο τη βέλτιστη δυνατή διαχείριση

- Κλείσιμο όλων των παράνομων χωματερών, χωρίς καθυστερήσεις

- Διαλογή στην πηγή, ανακύκλωση, αξιοποίηση υλικών, ορθολογική διαχείριση συσκευασιών και ειδικών αποβλήτων (ελαστικά, οικοδομικά υλικά)

- Περιφερειακό πρόγραμμα ανακύκλωσης ηλεκτρικών συσκευασιών

Φυσικό περιβάλλον

- Περιφερειακό πρόγραμμα οργάνωσης και ελέγχου για την τήρηση των περιβαλλοντικών όρων

- Συντονισμό με φορείς και τοπικές ΜΚΟ για την προστασία θαλάσσιων οικοσυστημάτων και λιμνοθαλασσών-Πρόγραμμα αποκομιδής επιπλεόντων απορριμμάτων σε συνεργασία με ντόπιους αλιείς.

- Έμπρακτη στήριξη της λειτουργίας των φορέων διαχείρισης προστατευόμενων περιοχών

- Ολοκληρωμένη διαχείριση παράκτιων ζωνών και καταπολέμηση της μάστιγας των αυθαίρετων κατασκευών, που αλλοιώνουν το χαρακτήρα των παραλίων ζωνών της Δυτικής Ελλάδας.

- Αναβάθμιση των πολιτικών πολιτικής προστασίας σε συνεργασία με συναρμόδιους φορείς και τοπικές ομάδες εθελοντών. Η υπόμνηση των δεινών που υπέστη η περιοχή από τις καταστροφικές πυρκαγιές του 2007, αποτελεί ισχυρό κίνητρο κινητοποίησης των κατοίκων.

- Προστασία των υδατορεμάτων και των ακτών σε περιοχές υψηλού κινδύνου πλημμυρών

- Προώθηση συνεργασίας φορέων έρευνας και τεχνολογίας σε περιβαλλοντικά πεδία

- Συντονισμένες δράσεις ενημέρωσης πολιτών

Δομημένο περιβάλλον

- Αύξηση και βελτίωση του αστικού και περιαστικού πρασίνου

- Αξιοποίηση του ευρωπαϊκού χρηματοδοτικού προγράμματος JESSICA για τη συγχρηματοδότηση σχεδίων αστικής ανάπτυξης σε περιοχές κοινωνικού αποκλεισμού και φτώχιας, αυθαίρετης δόμησης, αστικής απαξίωσης, σε περιοχές απότομης αλλαγής χρήσεων γης και δημιουργίας νέου αστικού χώρου και στα ιστορικά κέντρα των πόλεων.

Ενέργεια

- Συντονισμό των αρμόδιων φορέων για το σχεδιασμό και την υλοποίηση επενδύσεων ΑΠΕ, σε περιοχές υψηλού ενεργειακού δυναμικού

- Περιφερειακό πρόγραμμα δράσεων για την εξοικονόμηση ενέργειας σε δημόσιες κτηριακές εγκαταστάσεις και ιδιωτικά κτίσματα.

- Ενθάρρυνση της συνεργασίας με τους φορείς Έρευνας και Τεχνολογίας στους τομείς των νέων μορφών ενέργειας και τεχνολογιών εξοικονόμησης για τη χρήση σε παραγωγικές διαδικασίες.

Τουρισμός

Η Δ. Ελλάδα έχει τεράστια περιθώρια τουριστικής ανάπτυξης. Ο συνδυασμός φυσικής ομορφιάς, κατάφυτων παραλιών, ανεπτυγμένων τουριστικών υποδομών και σπουδαίας αξίας αρχαιολογικών χώρων (Ολυμπία, Επικούρειος Απόλλων κλπ) εγγυάται την τουριστική αξία της περιοχής. Τα βασικά προβλήματα εστιάζονται στην κακή κατάσταση του οδικού δικτύου, την έλλειψη ελεύθερων, αξιοποιήσιμων παράλιων χώρων, εξαιτίας της ακατάσχετης αυθαίρετης δόμησης και την περιβαλλοντική υποβάθμιση περιοχών, που θα μπορούσαν να αποτελέσουν τουριστικούς προορισμούς. Η Δημοκρατική Συμμαχία προτείνει:

-  Συμμετοχή της Περιφέρειας σε διεθνείς τουριστικές εκθέσεις, για την καλύτερη προβολή του τουριστικού της προϊόντος

-  Αντιμετώπιση του προβλήματος της αυθαίρετης δόμησης και χωροθέτηση των περιοχών για την κατασκευή παραθεριστικών κατοικιών, με τρόπο ώστε να μην αλλοιώνεται η ταυτότητα του φυσικού περιβάλλοντος και να διασφαλίζεται η βιώσιμη ανάπτυξη

-  Καθαρισμό όλων των παραλιών από σκουπίδια και λοιπά απορρίμματα

-  Περιορισμό της γραφειοκρατίας για την υλοποίηση τουριστικών επενδύσεων

Αγροτική ανάπτυξη

Η παραγωγή του πρωτογενούς τομέα αποτελεί εδώ και πολλά χρόνια πηγή εισοδήματος στη Δ.Ελλάδα. Προϊόντα μοναδικά, παγκοσμίως γνωστά για την ποιότητά τους και τη διατροφική τους αξία, έδιναν στους αγρότες της περιοχής τη δυνατότητα να ζουν από τα χωράφια τους. Τα τελευταία χρόνια ωστόσο το αγροτικό εισόδημα φθίνει. Πολλοί αγρότες της περιοχής όμως δίνουν τη μάχη, ξεφεύγοντας από την παγίδα των επιδοτούμενων καλλιεργειών και στρεφόμενοι σε νέες καλλιέργειες, υψηλής προστιθέμενης αξίας. Η Δημοκρατική Συμμαχία προτείνει:

- Δημιουργία Παρατηρητηρίου αγροτικών προϊόντων

- Περιφερειακή πλατφόρμα πληροφοριών και ηλεκτρονικού εμπορίου για γεωργικά και κτηνοτροφικά προϊόντα

- Καλλιέργεια επιχειρηματικής κουλτούρας και νοοτροπίας στον αγροτικό κόσμο της περιοχής με ενίσχυση επιχειρηματικών πρωτοβουλιών

- Αναδιάρθρωση καλλιεργειών και έμφαση σε καλλιέργειες εξαγωγικού χαρακτήρα, υψηλής προστιθέμενης αξίας (κατά το επιτυχημένο παράδειγμα των οσπρίων και ρυζιών Αγρινίου, της φράουλας Μανωλάδας κλπ)

- Έμφαση στην καλλιέργεια προϊόντων ποιότητας, Π.Ο.Π, Π.Γ.Ε, βιολογικών κ.α.

- Τεχνική στήριξη της παραγωγικής δραστηριότητας με εξειδικευμένο επιστημονικό προσωπικό

- Ανάπτυξη και στήριξη εξω-γεωργικών δραστηριοτήτων (αγροτουρισμός κ.α.) που θα δημιουργήσουν συμπληρωματικό εισόδημα στον αγροτικό πληθυσμό

- Επένδυση στο ανθρώπινο δυναμικό της υπαίθρου με ενημέρωση, παροχή γεωργικών συμβουλών, διάδοση καινοτόμων πρακτικών παραγωγής

- Υλοποίηση εκπαιδευτικών προγραμμάτων και προγραμμάτων κατάρτισης για την ανάπτυξη δεξιοτήτων των αγροτών

- Ανάπτυξη βιώσιμων και ανταγωνιστικών επιχειρήσεων μεταποίησης και εμπορίας αλιευτικών προϊόντων

- Αξιοποίηση πόρων του Ε.Π.ΑΛ. 2007-2013 για εκσυγχρονισμό αλιευτικών σκαφών και επιχειρήσεων

- Χωρική οργάνωση και ενίσχυση του τομέα των ιχθυοκαλλιεργειών, κυρίως στην Αιτωλοακαρνανία

- Ενίσχυση του θεσμού των ομάδων παραγωγών και των διεπαγγελματικών οργανώσεων

Εκπαίδευση – Πολιτισμός – Αθλητισμός

Στους τομείς εκπαίδευσης-πολιτισμού-αθλητισμού, η Δημοκρατική Συμμαχία προτείνει:

- Αξιοποίηση του θεσμού των προγραμματικών συμβάσεων μεταξύ ΟΤΑ, αρχικής επαγγελματικής κατάρτισης (δημόσια ΙΕΚ) και συνεχιζόμενης επαγγελματικής κατάρτισης ΚΕΚ

- Διεκδίκηση εθνικών και ευρωπαϊκών προγραμμάτων για την ανίχνευση αναγκών σε ειδικότητες και δεξιότητες

- Λειτουργία Περιφερειακού Συμβουλίου για την Ανάπτυξη και την Απασχόληση και σύνδεσή του με τον άξονα «Ανταγωνιστικότητα»

- Ανάπτυξη ψηφιακών υπηρεσιών που θα αξιοποιούν τις νέες τεχνολογίες και θα αφορούν υπηρεσίες ηλεκτρονικής διακυβέρνησης, εκπαίδευσης, στήριξης κ.ο.κ.

- Αξιοποίηση και επέκταση μητροπολιτικών δικτύων οπτικών ινών

- Προώθηση της ευρυζωνικότητας

- Διασύνδεση των δημοτικών μητροπολιτικών δικτύων οπτικών ινών

- Δημιουργία «πράσινων» υπολογιστικών κέντρων που θα συγκεντρώνουν τις υπολογιστικές και αποθηκευτικές ανάγκες οργανισμών, επιχειρήσεων και πολιτών.

- Αποκατάσταση αρχαιολογικών, θρησκευτικών και ιστορικών μνημείων

- Ολοκληρωμένη σύνδεση του πολιτιστικού προϊόντος της Περιφέρειας με την Κοινωνία της Πληροφορίας

- Εσωτερική και διεθνή προβολή της παράδοσης και της σύγχρονης καλλιτεχνικής δημιουργίας της Περιφέρειας

- Προσέλκυση πολιτιστικών εκδηλώσεων από το διεθνή χώρο

- Ανάπτυξη αθλητικών υποδομών, με έμφαση σε όσες έχουν σχέση με τον ναυταθλητισμό

- Εξασφάλιση της ισότιμης πρόσβασης στον αθλητισμό σε όλους τους μαθητές και σε άτομα με αναπηρίες

- Κατάρτιση των προπονητών, των εθελοντών και του προσωπικού υποδοχής των αθλητικών σωματείων και οργανώσεων

Υγεία – Κοινωνική πρόνοια

Στον τομέα της Υγείας-Κοινωνικής Πρόνοιας, η Δημοκρατική Συμμαχία προτείνει:

- Αναβάθμιση του ρόλου του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου Πατρών

- Βελτίωση και αναβάθμιση των υποδομών των Νομαρχιακών νοσοκομείων (Αγ. Ανδρέας Πύργου, Αμαλιάδος, Μεσολογγίου, Αγρινίου), επαρκής στελέχωσή τους και έμφαση στην πρωτοβάθμια περίθαλψη

- Δημιουργία Δικτύου Κοινωνικής Προστασίας σε περιφερειακό επίπεδο που θα συντονίζει και θα συνενώνει εθελοντικά και αυτοδιοικητικά δίκτυα που έχουν ως αντικείμενο της καταπολέμηση της ενδοοικογενειακής βίας, των ναρκωτικών, της σχολικής διαρροής, τις ψυχικές ασθένειες, τον κοινωνικό αποκλεισμό κ.α.

- Ενεργός συμμετοχή και υποστήριξη του έργου των υφιστάμενων κέντρων πρόληψης κατά των εξαρτήσεων της Δυτικής Ελλάδας

- Διεκδίκηση εθνικών και ευρωπαϊκών προγραμμάτων για ειδικές πολιτισμικές ομάδες, όπως οι Ρομά και άλλες ευπαθείς κοινωνικές ομάδες

- Προώθηση της εθελοντικής προσφοράς κοινωνικών υπηρεσιών

- Καθιέρωση ετήσιας βράβευσης πρωτοβουλιών τοπικών επιχειρήσεων που συμβάλλουν στην ανάδειξη της εταιρικής κοινωνικής ευθύνης

- Τακτικός υγειονομικός έλεγχος καταστημάτων, βιοτεχνιών και βιομηχανιών παρασκευής και επεξεργασίας τροφίμων ζωικής προέλευσης για τη διασφάλιση της δημόσιας υγείας

 

1 Σχόλια
Αναζήτηση:Λέξη Κλειδί από εως
Ταξινόμηση ανά:
Σπύρος Κουτρούλης 19/4/2011
1:46:38
Ξεχάσατε το τραίνο??? Χωρίς τραίνο, ανάπτυξη δεν νοείται. Εκτός αν όλοι στην Ευρώπη κάνουν λάθος που χρησιμοποιώντας τραίνα μπορούν και πηγαίνουν παντού, γρήγορα, με άνεση και με ασφάλεια. Και επειδή το περιβαντολογικό είναι της μόδας (και σωστά, όταν δεν "χρησιμοποιείται" για άλλους λόγους), σκεφθείτε τι επιβάρυνση θα φέρει στο περιβάλλον κάποιος που θα θελήσει να μετακινηθεί με το αυτοκίνητο του από μία πολη της Ηλείας στο κέντρο της Αθήνας. Ενω με το τραίνο και σε συνδυσμό με το μετρό της Αθήνας, φθάνει πιό γρήγορα, πιό σιγουρα, πιό άνετα και χωρίς να επιβαρύνει το περιβάλλον. Όμως δυστυχώς, τραίνο τέλος για την Ηλεία. Εκτός αν κάποιος, όσο είναι ακόμη καιρός, καταλάβει τι σημαίνει Αχαϊα-Ηλεία χωρίς τραίνο. Κύριε Κοντογιάννη?? Επίσης και το πολιτικό αεροδρόμιο της Ανδραβίδας για χίλιους λόγους, είναι απαραίτητο για την ανάπτυξη του συγκεκριμένου νομού.
Όνομα: * Μήνυμα: *

Το πεδίο δημοσιεύεται


Το πεδίο δημοσιεύεται

Επώνυμο:

Το πεδίο δεν δημοσιεύεται

E-mail: *

Το πεδίο δεν δημοσιεύεται

Πληκτρολογήστε τους χαρακτήρες
refresh image
* Υποχρεωτικά πεδία

Στην ενότητα «Προσυνεδριακός Διάλογος» δεν δημοσιεύονται σχόλια που περιέχουν υβριστικούς ή προσβλητικούς χαρακτηρισμούς. Επίσης δεν δημοσιεύονται πολλαπλές δημοσιεύσεις του ιδίου αποστολέα, με ίδιο ή παρόμοιο περιεχόμενο όπως και σχόλια που δεν έχουν σχέση με την συγκεκριμένη θεματολογία. Tο σχόλιο σας μπορεί να περιέχει μέχρι 4000 χαρακτήρες και θα αναρτηθεί το αργότερο εντός 48 ωρών από την ώρα που θα το καταχωρήσετε. Σας ευχαριστούμε για τη συμμετοχή.

Downloads
Ημερoμηνία   Περιγραφή  
15/4/2011 DOC Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας Κείμενο Προσυνεδριακού Διαλόγου - 4ο Προσυνέδριο Δημοκρατικής Συμμαχίας click to download

  • Αποστολή σε φίλο
  • Εκτύπωση
  • Μεγέθυνση γραμματοσειράς
  • Σμίκρυνση γραμματοσειράς
 
 

Πρόγραμμα

  • 15 Σεπ
    Συνέντευξη Τύπου
    12:30 Συνέντευξη Τύπου Ντόρας Μπακογιάννη στο περίπτερο 8 της ΔΕΘ (2ος όροφος, αίθουσα C). Θα μεταδοθεί ζωντανά από την ιστοσελίδα του κινήματος
  • 14 Σεπ
    Επίσκεψη
    Επίσκεψη Ντόρας Μπακογιάννη στη Θεσσαλονίκη, όπου θα έχει συναντήσεις με φορείς των παραγωγικών τάξεων και της αυτοδιοίκησης.
  • 13 Σεπ
    Συνάντηση
    12:00 Συνάντηση Ντόρας Μπακογιάννη, ενόψει της επίσκεψής στη ΔΕΘ στις 14 και 15 Σεπτεμβρίου, με εκπροσώπους των παραγωγικών τάξεων.
 
 
 

Ακολουθήστε μας: